Achmed Akkabi probeert de spotlights niet te veel op te zoeken. Hij wijst de meeste programma's waar BN'ers aan meedoen af.

"Mijn rollen zijn belangrijker", zegt hij in een interview met VIVA. "Hoe meer mensen weten over de persoon Achmed Akkabi, hoe minder ze die kunnen scheiden van wie ik speel. Ik ben nu wel bekend genoeg, vind ik."

Akkabi (33) werd bekend als vakkenvuller in de Albert Heijn-reclames, en speelde onder andere in Het Huis Anubis, Rabat en Soof 2. Momenteel heeft hij de opnames van Moordvrouw op de agenda staan. "Ik word bijna nooit afgewezen voor audities", zegt de acteur. "Dat komt voor een groot deel door hoe ik zo’n ruimte in ga."

"Het is net als bij een sollicitatie. Ga je die sollicitatie in met: deze fucking baan is van mij, want niemand wil het liever dan ik? Of denk je: er zijn nog negentien anderen die supergoed zijn, waarom zouden ze mij nemen? Voor mij werkt die eerste manier. Jammer voor die negentien anderen, want ik ben er nu."

Relatie

Ook vertelt Akkabi dat hij niet per se een relatie nodig heeft. "Ik ben eigenlijk heel oké met hoe mijn leven nu is. Ik ben gezond, verdien oké geld, heb een lieve familie, fijne vrienden. Het is supercliché, maar we zijn allemaal op de hoogte van hoe het er in de wereld aan toegaat, dan ga ik niet lopen zeiken omdat ik nu geen relatie heb. En ik kán ook niet zeiken, want ik krijg genoeg aandacht. Omdat ik geen relatie heb, ben ik nog niet alleen."

"Het is 2016, kom op. Soms voelt dat leeg, ja. Maar een relatie is ook niet altijd geweldig", besluit hij.