Madonna's benefietavond tijdens kunstbeurs Art Basel in Miami, heeft dit weekend 7,5 miljoen dollar (ruim 7 miljoen euro) opgebracht voor haar stichting Raising Malawi.

De popster zamelde geld in voor een kinderziekenhuis in Malawi. Haar zoon David (11) en dochter Mercy (10) werden in het Afrikaanse land geboren. Tijdens de benefietavond, die werd bezocht door sterren als Leonardo DiCaprio, James Corden en Chris Rock, veilde Madonna verschillende bezittingen.

Onder meer een aantal trouwfoto's van haar bruiloft met Sean Penn gingen onder de hamer. Penn was zelf ook aanwezig, maar was niet de koper van de drie foto's, die 230.000 dollar (bijna 220.000 euro) opbrachten. Volgens People grapte Madonna op het podium dat ze "voor het juiste bedrag" zo weer in het huwelijksbootje zou stappen met de acteur, van wie ze in 1989 na vier jaar huwelijk scheidde.

Het ziekenhuis dat met de opbrengst van de avond wordt gebouwd in Malawi, gaat het Mercy James instituut heten, vernoemd naar de jongste dochter van Madonna.