Andrea Bertorelli vindt dat haar ex-man Phil Collins haar reputatie heeft geschaad met zijn autobiografie. 

Volgens Bertorelli, die van 1975 tot 1980 met Collins getrouwd was, is naar de rechter gestapt, meldt Daily Mail.

Bertorelli baalt ervan dat haar privébeslommeringen als gevolg van Collins' autobiografie weer op straat liggen. De uitlatingen van haar ex hebben ‘veel ellende’ veroorzaakt. Ook veel feiten kloppen volgens Bertorelli niet. "Phil en ik zijn getrouwd in een katholieke kerk in Epsom, Surrey, maar in zijn boek wordt een bureau van de burgerlijke stand in Acton genoemd. Dit is slechts een van de vele voorbeelden."

De waarheid is zo veel geweld aangedaan dat Bertorelli zich genoodzaakt voelt juridische stappen te nemen. Ze klaagt Collins en zijn uitgever aan wegens smaad. "Ik wil benadrukken dat ik van Phil gescheiden ben vanwege zijn overspel. Hij heeft dat nooit betwist."

Collins' autobiografie Not Dead Yet verscheen in oktober. In het boek schrijft de 65-jarige zanger over zijn weg naar succes en zijn tijd in Genesis. Ook zijn relatieperikelen worden beschreven. Collins trouwde en scheidde drie keer. Sinds begin dit jaar is de zanger weer gelukkig met Orianne Cevey, zijn derde vrouw. De twee, die in 2008 scheidden, hebben plannen om weer in het huwelijksbootje te stappen.