Een flinke meevaller voor 50 Cent. De rapper, die nog 23 miljoen dollar (20 miljoen euro) aan schulden heeft openstaan, krijgt 14,5 miljoen dollar (13,6 miljoen euro) terug van zijn advocaten. Dat meldt TMZ.

50 Cent, oftewel Curtis Jackson, had zijn oude team van advocaten aangeklaagd voor wanpraktijken.

Hij vond dat de juristen hem niet goed hadden vertegenwoordigd in de zaak met Sleek Audio. Hierdoor verloor de rapper de zaak en moet hij een schadevergoeding van 17,3 miljoen dollar (15,2 miljoen euro) betalen aan het koptelefoonbedrijf.

De advocaten hadden geen zin in een rechtszaak en hebben achter gesloten deuren een overeenkomst met 50 Cent bereikt. De rapper krijgt overigens geen cent van de 14,5 miljoen dollar te zien. Jackson is officieel failliet. Het geld gaat daarom rechtstreeks naar zijn schuldeisers.

Naast de 17,3 miljoen die hij Sleek Audio verschuldigd is vanwege een mislukte deal om samen koptelefoons te maken, moet 50 Cent nog een hypotheek van 4,9 miljoen dollar (4,3 miljoen euro) afbetalen. Daarnaast krijgt Lastonia Leviston 6 miljoen dollar (5,2 miljoen euro) van de rapper, omdat hij een sekstape van haar openbaar maakte.