AMSTERDAM - De regisseur van 'Girl With a Pearl Earring' gaat de vierde film maken over Hannibal Lecter. Dit meldt Variety woensdag. Peter Webber gaat de film maken, die zich afspeelt tijdens de jonge jaren van de geniale kannibaal.

De film, getiteld 'Behind the Mask', is de verfilming van het gelijknamige boek geschreven door Thomas Harris. Hij was ook de schrijver van onder meer 'The Silence of the Lambs', de meest succesvolle film met Lecter tot nog toe.

Aangezien 'Mask' de jonge jaren van dokter Lecter behandelt is Anthony Hopkins, de man die al drie keer de rol vertolkte, te oud voor deze film. Webber gaat daarom de komende tijd op zoek naar een jongere acteur. "Het is een verhaal van wraak, dat laat zien waarom Lecter een menseneter is geworden", zegt producent Dino de Laurentiis. "Maar deze keer vermoordt hij mensen waarvan het publiek wil dat ze doodgaan."

De opnames voor de film beginnen volgend jaar mei en het boek komt volgend jaar herfst op de plank te liggen. 'Behind the Mask' gaat in de zomer van 2006 in première.