Veilig Verkeer Nederland is niet blij met Kim Kötter en andere bekende Nederlanders die vlogs opnemen in de auto. "Het is niet verboden, maar het is absoluut niet verstandig."

Dat vertelt de woordvoerder van Veilig Verkeer Nederland aan Shownieuws. "Vloggen zorgt voor afleiding, en afleiding kun je niet hebben als je aan het rijden bent."

De woordvoerder meent dat Kötter niet de enige is die vlogt in de auto. "Veel bekende Nederlanders maken een filmpje terwijl ze aan het rijden zijn. Zulke mensen hebben een voorbeeldfunctie en dus moeten ze zich bewust zijn van de gevaren."

Ook oud-voetballer Andy van der Meijde maakt regelmatig vlogs in zijn auto. In een reactie laat de voormalige aanvaller weten dat hij het "grote onzin" vindt dat het afgeraden wordt.

Reactie

Kötter heeft middels een videobericht aan Shownieuws laten weten dat ze niet op de hoogte was van de gevaren van vloggen in de auto. "Ik ben stout geweest, ik mag vanavond geen schoentje zetten. Ik weet nu dat ik het nooit meer ga doen."

Begin november deelde VVN nog een pluim uit aan Albert Verlinde, toen de presentator in een interview met Tros Kompas liet weten dat hij tijdens het rijden zijn smartphone in de kofferbak laat. Hij kan zich daardoor beter concentreren op het rijden.