Oscar Aerts is geopereerd aan zijn hersenen. De acteur lijdt aan het syndroom van Cushing, een aandoening die invloed heeft op de hormoonhuishouding.

"Na maandenlange strubbelingen met de ziekte van Cushing, ben ik twee weken geleden succesvol geopereerd aan mijn hypofyse. Het waren pittige dagen maar ik ben nu herstellende en het gaat elke dag een stukje beter!", schrijft de 26-jarige acteur bij een foto van zichzelf op Instagram

"Ik wil iedereen bedanken voor alle lieve berichtjes die ik heb mogen ontvangen. Ze hebben mij enorm geholpen en helpen mij nog steeds bij mijn herstel!", voegt hij hieraan toe.

Het was voor Aerts enige tijd onduidelijk hoe hij behandeld zou worden aan zijn aandoening. "We zitten nu in een soort voorbehandeling en we gaan kijken hoe we dit aan kunnen pakken met medicatie en misschien met een operatie die gaat plaatsvinden", liet hij twee maanden geleden weten.

De acteur had weinig last van de ziekte van Cushing. "Ik voel me top", aldus de acteur half oktober in reactie op zijn uiterlijke verandering waardoor hij dikker oogt.