Paris Hilton voelde zich gevangen in een imago door haar realityserie The Simple Life. Ze wil niet langer bekend staan als dom blondje.

"Ik ben een hardwerkende zakenvrouw en ondernemer, en zo wil ik ook gezien worden", aldus de voormalig realityster tegenover Access Hollywood.

Hilton was tussen 2003 en 2007 vijf seizoenen lang samen met vriendin Nicole Richie te zien in de serie. "Ze zeiden: Nicole, jij speelt de lastpak en Paris, jij bent het onnozele leeghoofd. We hadden geen idee waar we aan begonnen en dat het zo'n succes zou worden dat we die personages vijf jaar zouden moeten spelen. Je raakt gevangen in zo'n imago als je het de hele tijd moet volhouden voor televisie."

Toch heeft de hotelerfgename, die tegenwoordig een boetiekketen runt en verschillende parfums op de markt bracht, geen spijt van haar deelname aan het programma. "Helemaal niet, want het was ontzettend leuk en ik heb er een enorme onderneming uit opgebouwd. Als ik mijn saaie zelf geweest in de show was het nooit zo'n succes geworden."