Dave Roelvink is blij dat hij de rechtszaak die tegen hem liep achter zich kan laten. Wel is hij sinds de commotie die in 2014 ontstond voorzichtiger geworden in zijn leven.

"Ik ben als persoon niet echt veranderd, maar doe het wel rustiger aan", vertelt de realityster aan Shownieuws. De 22-jarige Roelvink kreeg een week geleden te horen dat hij een taakstraf krijgt van 150 uur. "Het heeft mij wel aan het denken gezet. Ik denk nu extra na of ik wel of niet naar een bepaald feestje moet gaan. Ik heb een voorbeeldfunctie."

De zoon van zanger Dries Roelvink kwam in 2014 in opspraak na een feest in de villa van de Amsterdamse familie Pach. Het model was met vrienden in het huis op uitnodiging van Pach, de dochter van de familie. Tijdens die avond is er voor tienduizenden euro's aan spullen gestolen, waaronder juwelen en iPads. Daarnaast lekten er twee video's uit waar de dochter Roelvink oraal bevredigde, waaronder in een jacuzzi.

De realityster werd schuldig bevonden aan heling van dure sieraden, maar vrijgesproken van diefstal en het stiekem filmen van seksuele handelingen door Pach en de verspreiding van die video's. "Ik merk dat mensen nu duidelijk weten dat ik op veel vlakken onschuldig ben."

Ouderen

Roelvink hoopt dat hij met zijn taakstraf ouderen moet helpen. "Daar ben ik goed mee. Maar misschien is dat niet slim om te zeggen, omdat het natuurlijk een straf moet blijven."

De realityster staat er ook voor open om langs te gaan bij de familie Pach, indien dat gewenst is. "Als ze er behoefte aan hebben en als het haar helpt zou ik absoluut langs willen gaan."