Voordat Rafael van der Vaart zijn vriendin Estavana Polman in het echt ontmoette, had hij zijn zoon Damián al verteld over zijn nieuwe liefde. Het eerste contact tussen Van der Vaart en Polman was via telefoon en berichten.

"We waren een beetje aan het lachen en toen zei ik: papa is een beetje verliefd", vertelt de voetballer in een dubbelinterview met zijn vriendin Estavana Polman in Helden

"Ik zei: we gaan straks facetimen, vind je het oké? Dat was dus nog voordat ze naar Sevilla kwam. Toen merkte ik ook meteen dat Es heel goed met kinderen is."

Van der Vaart vroeg het nummer van Polman aan Frits Barend, nadat hij een video over de handbalster had gezien. Na telefoontjes en berichtjes vroeg de voetballer Polman naar Sevilla te komen. "Ik dacht: ik doe het gewoon, we hebben het leuk door de telefoon en als het niks is, weet ik dat ook meteen."

Eerste kus

De 33-jarige voetballer liet er geen gras over groeien. "Ik pakte haar sporttassen aan en gaf haar een knuffel. Na een paar meter zette ik die tassen neer en zei: sorry, maar ik ga je wel even kussen. Dus ik gaf meteen een kus. ‘Zo, jij durft,’ zei ze."

Over de eerste ontmoeting met Damián, de zoon die Van der Vaart heeft met Sylvie Meis, zegt Polman: "Het was voor mij even een dingetje, die kleine man. Maar het was meteen leuk."