Michelle Williams vindt het moeilijk om te zien dat haar 11-jarige dochter Matilda opgroeit zonder haar vader Heath Ledger. De acteur stierf in 2008 aan een overdosis medicijnen.

"In alle eerlijkheid geloof ik dat je op alle vlakken omstandigheden in het leven moet accepteren", aldus Williams (36) in gesprek met Porter Magazine. "Ik zal die overtuiging altijd aanhouden, ware het niet dat Matilda haar vader niet meer in haar leven heeft. Het is gewoon niet eerlijk."

De actrice vindt het niet altijd makkelijk om afspraakjes met mannen te maken. "Ik denk er niet licht over en ik had zeker niet verwacht dat ik nog steeds zou daten op mijn leeftijd met een 11-jarige dochter. Dit is niet hoe ik het me had voorgesteld."

Williams zegt graag een nieuwe relatie te willen, maar geen compromis in de liefde te willen sluiten. "Ik ben als een kat, ik ben een huiselijk type. Ik wil gewoon thuis blijven en voor mensen zorgen", stelt de actrice. "Maar ik ben gelukkig met mezelf en ondanks dat ik verlang naar een relatie, betekent dat niet dat ik met de verkeerde persoon zal trouwen."