Televisierechter Frank Visser zegt bewust afstand te houden van zijn buren. In een interview met De Telegraaf zegt hij wel leuke buren te hebben.

"Maar we lopen niet de deur plat bij elkaar. Dat zou ook mijn eerste advies zijn aan mensen: wees vriendelijk tegen de mensen die naast je wonen, maar houd het een beetje op - wat ik noem - 'botte vriendelijkheid'", aldus Visser.

De 65-jarige rechter gaat voor zijn nieuwe SBS 6-programma Mr. Frank Visser Rijdt Visite buren helpen bij conflicten. "Je moet voorkomen al te intiem met buren te worden. Dat kan vreselijk misgaan en zijn het wel je buren met wie je verder moet."

"Een kopje koffie, één keer per jaar. Een beetje afstand houden. Dat is mijn advies", aldus Visser. "Ik zat vanmorgen bij mensen die er nogal open over waren dat ze aan sm doen. Dan weet ik niet wat ik hóór. Nu kan dat misschien, maar als het tussen de gezinnen ooit mis gaat, dan wordt het tegen je gebruikt."

De televisierechter zegt nog altijd blij te zijn met zijn overstap vorig jaar van KRO-NCRV naar SBS. "Ik zit nu bij een heel hechte club. Met Viktor Brand werk ik erg plezierig. Mensen vinden ons soms net vader en zoon. Maar als we samen onderweg zijn voelen we ons net Sherlock Holmes en Watson."