Amber Heard spreekt in een voorlichtingsvideo over huiselijk geweld. Ze spoort vrouwen die mishandeld worden aan om zich uit te spreken. "Samen kunnen we dit veranderen." 

Heard vroeg eerder dit jaar een echtsscheiding aan van Johnny Depp met als reden huiselijk geweld. Op diverse sites verschenen foto's waarop de actrice met blauwe plekken te zien was. Ook verscheen een video waarop te zien was hoe hij zijn vrouw agressief benaderde.

Depp is nooit ingegaan op de beschuldigingen van zijn ex-vrouw. 

In de video vertelt de 30-jarige actrice dat ze niet kon geloven dat het haar overkwam. "Als het in je huis gebeurt, achter gesloten deuren met iemand van wie je houdt, dan is het niet zo duidelijk. Als een vreemde het zou doen, zou je daar niet lang over hoeven nadenken." 

Media

Heard zegt van de media-aandacht gebruik te willen maken om andere vrouwen aan te sporen over hun ervaringen te vertellen.  "Ik heb een unieke gelegenheid om andere vrouwen eraan te herinneren dat dit niet zo hoeft te zijn. Je hoeft het niet alleen te doen." Ze roept op anders aan te kijken tegen huiselijk geweld. "We moeten het systeem veranderen. Laat je horen." 

"Het aan iemand vertellen bij wie je je veilig voelt, is het begin van de keuze voor jezelf", zegt een geëmotioneerde Heard in de video. "Als ik dat niet had gehad, die paar mensen die ik echt vertrouw, dan zou mijn leven er heel anders uitzien."