Dave Roelvink heeft vrijdag van de rechter een taakstraf van 150 uur opgelegd gekregen. De realityster werd schuldig bevonden aan heling van dure sieraden, maar vrijgesproken van diefstal en het stiekem filmen van seksuele handelingen door Melissa Pach en de verspreiding van die video's.

De rechter zei vrijdag dat er niet voldoende bewijs is dat Roelvink betrokken is geweest bij de diefstal van verschillende goederen. Bij de heling van de producten is de realityster volgens de rechter wel betrokken geweest.

Roelvink kwam in 2014 in opspraak na een feest in de villa van de Amsterdamse familie Pach. Het model was met vrienden in het huis op uitnodiging van Melissa, de dochter van de familie. 

Volgens de familie Pach zijn er die nacht en ochtend voor tienduizenden euro's aan spullen gestolen, waaronder juwelen en iPads. Daarnaast lekten er twee video's uit waar de dochter Roelvink oraal bevredigde, waaronder in een jacuzzi.

Advocaat Nienke Hoogervorst over veroordeling Roelvink
Advocaat Nienke Hoogervorst over veroordeling Roelvink

Eis

De officier van justitie eiste twee weken eerder 240 uur taakstraf tegen Roelvink voor juwelenroof en het maken van een seksfilmpje. Daarnaast eiste het openbaar ministerie dat hij en zijn vrienden een schadevergoeding zouden betalen aan Melissa Pach, die op het filmpje te zien was. De officier van justitie vond dat Pach 12.000 euro immateriële schade vergoed moest krijgen, en haar vader 1.000 euro.

Volgens Pach heeft zij geen toestemming gegeven voor opnames van zichzelf, noch had ze door dat er gefilmd werd. De materiële schade die vergoed moet worden zal ongeveer 10.000 euro bedragen.

Hoger beroep

Roelvink is niet van plan om in hoger beroep te gaan, vertelt hij in RTL Boulevard. "De rechtszaak heeft lang genoeg geduurd. Ik vind het wel mooi geweest. Anders blijft het maar doorgaan, het is tijd om er een punt achter te zetten."

"Ik heb er gemengde gevoelens bij. Aan de ene kantt vind ik het een hoge straf voor heling, zeker vergeleken met wat de rest van de groep gekregen heeft. Ik ben wel blij dat ik vrijgesproken ben van diefstal. Ik ben een hele tijd neergezet als een dief en heb veel shit over me heen gekregen."

Ook is hij blij dat hij niet strafbaar is aan het heimelijk verspreiden van een seksfilmpje. "Ik heb zelf ook veel last gehad van dat filmpje", aldus Roelvink.

Vrienden

De vrienden van Roelvink die aanwezig waren bij het feest en betrokken zouden zijn geweest bij de juwelenroof en het maken van het seksfilmpje hoorden tijdens de uitspraak ook hun straf. Brian C., voor wie een taakstraf van 140 uur werd geëist, werd vrijgesproken, Mick van R. kreeg een taakstraf van 70 uur in plaats van 160 uur. 

Gijs S. hoorde twee weken eerder een eis van 140 uur voor diefstal en misbruik van gastvrijheid familie, maar kreeg er uiteindelijk 70. Jocelino de S. werd niet schuldig bevonden aan diefstal en heling, maar wel schuldig bevonden aan het maken van de seksvideo en het verspreiden daarvan. Daarvoor kreeg hij een taakstraf van tachtig uur en moet hij een bedrag van 7.000 euro aan Melissa Pach betalen.