Dave Roelvink is vrijdag niet aanwezig bij de uitkomst van de rechtszaak omtrent een juwelenroof en het maken van een seksfilmpje.

Dat laat zijn advocaat Nienke Hoogervorst donderdag weten. 

Ook bij de vorige zitting was de dj niet aanwezig. Hij was op dat moment in Zuid-Spanje om de media-aandacht omtrent de zaak te ontvluchten. Het is niet bekend waarom Roelvink de zitting morgen niet bijwoont. 

Spannend

Zijn vader, zanger Dries Roelvink, laat weten nieuwsgierig te zijn naar de uitkomst van de rechtszaak van zijn zoon Dave: "Het is toch wel spannend wat eruit komt."

De zanger wil zich zo min mogelijk met de rechtszaak bemoeien. Hij weet ook niet of Dave vrijdag aanwezig is in de rechtszaal. "Ik vind het ook moeilijk", zegt Roelvink. "Vooraf zei ik: misschien is het goed om er in ieder geval een keer bij te zijn, maar of hij dat nu doet weet ik niet. Ik bemoei me er ook niet zo mee."

Dave Roelvink moest na de vorige zitting van zijn advocaat vernemen dat tegen hem 240 uur werkstraf is geëist voor het heimelijk maken en verspreiden van een seksfilmpje. Ook wil het Openbaar Ministerie dat hij een schadevergoeding betaalt aan de getroffen familie.

Juwelen

Dave Roelvink kwam in 2014 in opspraak na een feest in de villa van de Amsterdamse familie Pach. Het model was met vrienden in het huis op uitnodiging van Melissa, de dochter van de familie.

Volgens de familie Pach zijn er die nacht en ochtend voor tienduizenden euro's aan spullen gestolen, waaronder juwelen en iPads. Daarnaast lekten er twee video's uit waarin te zien is hoe Pach Dave Roelvink oraal bevredigt, waaronder in een jacuzzi.