Het Nederlandse vrouwelijke hockeyteam werd volgens oud-hockeyster Ellen Hoog "panisch en best autistisch" in alle rituelen die voor een wedstrijd moesten worden uitgevoerd.

"Een tijdje moest ik voor een wedstrijd op dezelfde muziek aan komen rijden en hetzelfde haarbandje dragen, maar dat heb ik kunnen afleren. Anders werd het écht dwangmatig", aldus Hoog in gesprek met Grazia.

Eerder vertelde de hockeyster, die na de Olympische Spelen stopte als international, dat ze voor iedere wedstrijd The Notebook moest kijken samen met Naomi van As. Nu vertelt ze dat ze dat niet hadden gedaan voor de EK-finale in Londen en toen verloren.

"We vertelden in de bus terug dat we de film hadden overgeslagen. We waren nog niet uitgepraat of er werden een aantal meiden bijna agressief, haha. Wij waren telkens de lul, want wij móésten de film kijken. Maar het was intussen ook echt een groepsdingetje geworden. 'De bespreking moet eerder want Naomi en Ellen moeten The Notebook kijken', klonk het dan."

Tweede

Toen het Nederlandse team tweede werd op de Olympische Spelen concludeerde teamgenoot Carlien Dirkse van de Heuvel dat het film kijken geen zin had. "'Hebben jullie de afgelopen tien jaar steeds The Notebook gekeken en nu blijkt dat dit niet heeft geholpen.'"