Kanye West heeft maandag geprobeerd een sportschoolmedewerker aan te vallen voor hij werd opgenomen in het ziekenhuis. Dat heeft zijn persoonlijke arts, Michael Farzam, volgens ingewijden tegen de politie gezegd.  

Farzam was volgens TMZ degene die een telefoontje pleegde naar de alarmcentrale omdat de rapper een opstootje veroorzaakte in een sportschool.

In zijn telefoontje waarschuwde Farzam verder dat er een kans bestond dat West zich agressief zou gedragen tegenover de politie. De rapper kreeg handboeien om, wat normaal is bij een gedwongen psychiatrische opname, en werd meegenomen bij het huis van zijn trainer, Harley Pasternak. Vervolgens werd hij overgebracht naar UCLA Medical Center.

Volgens Farzam kampt de rapper met een "tijdelijke psychose, veroorzaakt door een slaaptekort en uitdroging".

Psychische aanvallen

"Kanye heeft al langere tijd last van psychische aanvallen", verklaarde een ingewijde eerder. "Het gaat niet om grote dingen, maar om heel veel kleine dingen. Je zou denken dat het om de overval van Kim Kardashian in Parijs gaat, maar dat is niet het probleem."

"Zijn moeder overleed in de maand november (in 2007, red.), dus deze periode is sowieso moeilijk voor hem. Elke november is erg lastig", aldus de bron. "Kanye doet zijn best om zijn geest helder te krijgen, maar soms wordt zijn ziel duister. Dat doet pijn, maar hij komt er ongetwijfeld sterker uit."

Eerder werden alle resterende optredens van Wests The Saint Pablo Tour geannuleerd. Ticketverkoper Live Nation voerde overmoeidheid aan als reden. Afgelopen weekend liep de rapper nog van het podium na een tirade over onder anderen Beyoncé en Hillary Clinton.

Onder druk

Ondertussen zou ook het huwelijk van de twee onder druk staan. "De laatste paar maanden zijn heel moeilijk geweest", zegt een ingewijde tegen People. "Ze maken veel ruzie. Het gaat niet zo goed."

"Hij is uitgeput en overweldigd", aldus de ingewijde over West. Volgens de bron heeft Kardashian, die begin vorige maand werd overvallen in Parijs, momenteel  "minder geduld" met de rapper dan in het verleden. "Nu zijn tournee is afgezegd, hoopt Kim dat het snel beter gaat met Kanye. Hij moet aan zichzelf werken, wil het nog goedkomen tussen die twee."

Kardashian zegde maandag wel haar eerste publieke optreden sinds de overval af zodat ze bij haar man kon zijn. "Ze had er heel veel zin in", zegt een andere ingewijde over het Angel Ball in New York, waar de realityster zou verschijnen. "Maar zodra ze hoorde wat er was gebeurd, maakte ze rechtsomkeert."