Kanye West ligt mogelijk wegens paniekaanvallen in het ziekenhuis. Mede daarom moest hij de rest van zijn tournee annuleren.

"Hij is uitgeput en kampt met slaapproblemen", meldt een bron dinsdag aan People.

Volgens de ingewijde verblijft West de komende tijd in het ziekenhuis, op aanraden van zijn persoonlijke arts. "Kanye heeft al langere tijd last van psychische aanvallen. Het gaat niet om grote dingen, maar om heel veel kleine dingen. Je zou denken dat het om de overval van Kim Kardashian in Parijs gaat, maar dat is niet het probleem."

"Zijn moeder overleed in de maand november (in 2007, red.), dus deze periode is sowieso moeilijk voor hem. Elke november is erg lastig", vervolgt de bron. "Kanye doet zijn best om zijn geest helder te krijgen, maar soms wordt zijn ziel duister. Dat doet pijn, maar hij komt er ongetwijfeld sterker uit."

Kanye West stopt abrupt met optreden na tirade
60
Kanye West stopt abrupt met optreden na tirade

Tournee

Maandag werden alle resterende optredens van zijn The Saint Pablo Tour al geannuleerd. Ticketverkoper Live Nation gaf oververmoeidheid hiervoor als reden. West begon zijn tour in augustus.

Tijdens zijn laatste shows wist West voor flink wat opschudding te zorgen. Zaterdag liep hij van het podium na een tirade over Beyoncé, Hillary Clinton, Drake en Mark Zuckerberg. Een dag later annuleerde hij op het laatste moment een show in Californië.

Kardashian

Kim Kardashian, de vrouw van West, heeft haar eerste publieke optreden sinds de overval in Parijs vorige maand afgezegd. Ze zou maandag verschijnen op het Angel Ball in New York, maar vloog maandagavond naar Los Angeles om bij West te zijn.