Dennis Weening wil zichzelf niet te serieus nemen. De presentator heeft die instelling omdat hij op zijn middelbare school een onzekere jongen was. "Ik ben erg gepest, en dat heeft me gehard."

"Wat er nu ook over mij wordt gezegd, ik lig er niet wakker van", vertelt de RTL5-presentator in gesprek met VIVA.

De 39-jarige Weening vindt het nog steeds apart dat hij een bekende presentator is geworden. "Af en toe moet ik mezelf trouwens nog wel even knijpen. Dat ik denk: what the fuck gek, de zaal zit vol, we gaan zo live en er zitten miljoenen mensen te kijken naar hoe ik een dansprogramma presenteer."

"En dan moet ik heel hard om mezelf lachen. Je moet jezelf absoluut niet te serieus nemen, vind ik. Je werk wel, maar jezelf niet."

Vrienden

Inmiddels is de presentator van Expeditie Robinson naar eigen zeggen een levensgenieter geworden. "En dat ik alles op volle bak doe. Er zijn zelfs vrienden die niet mogen uitgaan met mij. Die tegen hun vriendin moeten liegen als ze op zaterdagavond met mij zijn, alsof ik een of ander lekker wijf ben."

"Ze zeggen namelijk standaard, als ze naar de klote thuiskomen: is Dennis z'n schuld. En ik moet eerlijk zeggen dat ik ook vaker de aanstichter ben, want ik wil gewoon dat het altijd gezellig is. Dan ga ik weer een rondje halen zonder dat iemand het weet. Of ik spreek met de barman af dat hij met een vol blad tequila komt aanzetten zodra iemand begint over naar huis gaan. Ja, ik vind dat leuk."