Bas van Toor, beter bekend als clown Bassie, mag in december het revalidatiecentrum in Vlaardingen verlaten. Daar herstelde hij van verlammingen die ontstonden door de auto-immuunziekte Guillain-Barré-syndroom. 

"Ik krijg veel fysiotherapie, want mijn spieren moeten weer op kracht komen", vertelt de 81-jarige Van Toor aan AD. "En ik mag straks dan wel naar huis, maar zal daar nog veel verder moeten aansterken."

Van Toor gaat tevens binnenkort verhuizen. "Het huis waar we nu inwonen met vier verdiepingen gaat niet meer. Dat gaan we te koop zetten. Achter mij zijn mijn studio's. Daar gaan we wonen", legt hij uit. Ook is de clown bezig met een boek over zijn leven.

Begin september werd nog bekend dat de acteur samen met zijn vrouw euthanasiepapieren heeft ondertekend, mocht dat uiteindelijk nodig zijn. 

"Ik ben nooit bang geweest voor de dood", zei Van Toor toen tegen Shownieuws. "Ik kan wel janken, maar dat schiet niet op. Als ik er geen zin meer in heb, is het 'dag vriendjes en vriendinnetjes.'"