Fifth Harmony-zangeres Lauren Jauregui (20) is biseksueel. Dat schrijft ze in een open brief waarin ze tekeer gaat tegen de aanhangers van Donald Trump.

De zangeres van de populaire meidenband Fifth Harmony trekt fel van leer tegen de aanhangers van de Republikein. "Aan iedereen die gestemd heeft op Trump en beweert dat die stem niet betekent dat je racistisch, homofoob, seksistisch of xenofoob bent: jullie woorden zijn waardeloos, want je stem leidt tot het vernietigen van de sociale vooruitgang van ons land'', schrijft Jauregui onder meer in haar brief, die te lezen is op de website van Billboard.

"Ik ben een biseksuele Cubaans-Amerikanse vrouw en daar ben ik trots op", gaat de zangeres verder. "Ik ben er trots op deel uit te maken van een gemeenschap die zich voornamelijk richt op liefhebben en onderwijs en het steunen van elkaar."

Immigranten

"Ik ben er trots op een kleindochter en dochter te zijn van immigranten die de moed hadden huis en haard te verlaten en te emigreren naar een nieuwe wereld met een andere taal en cultuur, waar ze onbevreesd een nieuw leven begonnen voor zichzelf en de familie."

Jauregui, die eerder deze maand zoenend werd gezien met een vrouw, hoopt dat Trump-aanhangers ruimdenkender worden. "Ga eens op reis en lees een geschiedenisboek. Kijk eens verder dan jezelf en besef hoe bekrompen je normen en waarden zijn als je ziet dat we hier niet alleen zijn."

"We zeuren niet over het verlies van de presidentsverkiezingen, maar we schreeuwen strijdkreten tegen mensen met politieke agenda's die een bedreiging vormen voor ons leven en gezond verstand", besluit ze. "We zullen ervoor zorgen dat je ons hoort. Het maakt niet of hoeveel het je stoort, we bestaan."