Prins William had moeite met vaderschap

Prins William moest toen zijn kinderen werden geboren erg wennen aan het vaderschap. "Het veranderde mij zeker als persoon", zegt de Britse prins in een interview met het televisieprogramma Talk Vietnam.

Het vaderschap maakte de prins, die vader is van George (3) en Charlotte (1), ook emotioneler. "Ik had het soms weleens moeilijk. Het zijn van een onafhankelijke vrijgezelle man naar een getrouwde vader heeft mijn leven veranderd."

De hertog van Cambridge zegt veel steun te krijgen van zijn vrouw Kate Middleton. "Ik ben heel erg blij met haar steun: ze is een fantastische moeder en een geweldige vrouw."

"Er zitten hoogtepunten en dieptepunten aan het vaderschap", legt William uit in het 25 minuten durend interview. De prins is in Vietnam om te spreken over de schadelijke effecten van ivoorhandel, die nog op grote schaal plaatsvindt in het Aziatische land. 

Dochter

William vertelt dat hij ook veel over zichzelf heeft geleerd sinds hij als vader voor zijn twee kinderen moet zorgen, zo houdt zijn zoontje hem met beide benen op de grond. "George is een schurkje af en toe, maar hij is een lieve jongen. En ik had nooit een zusje, dus het hebben van Charlotte geeft weer een hele andere dynamiek aan het gezin."

"Dus ik leer ook van het hebben van een dochter; een meisje in de familie", aldus de 34-jarige prins die sinds 2011 is getrouwd met Middleton.

Lees meer over:

Facebook & Twitter

Facebook & Twitter
Volg het nieuws van NU.nl/Entertainment ook op Facebook en Twitter

NUwerk

Tip de redactie