'Nick Gordon kan schadevergoeding niet betalen'

Nick Gordon kan waarschijnlijk de schadevergoeding die hij moet betalen aan nabestaanden van Bobbi Kristina Brown niet opbrengen. Een rechter oordeelde deze week dat Gordon verantwoordelijk is voor de dood van de dochter van Whitney Houston en ruim 36 miljoen dollar (33,9 miljoen euro) moet betalen aan de nabestaanden.

Het geld dat Gordon (21) eerder dit jaar verdiende met het geven van interviews over de dood van zijn vriendin is al op. Volgens TMZ ging alles naar het betalen van zijn advocaten. Ander geld bezit Gordon niet, bovendien zit hij momenteel zonder werk.

De dochter van Bobby Brown en Houston overleed in juli 2015 nadat ze een halfjaar in coma had gelegen. Ze werd bewusteloos in bad gevonden. Uit sectie bleek dat de doodsoorzaak een combinatie van drugsgebruik en verdrinking was.

Gordon, die altijd iedere betrokkenheid bij de dood van BrownĀ heeft ontkend, heeft nog niet officieel gereageerd op de uitspraak. Op Twitter heeft hij alleen een verdrietige emoticon geplaatst. Wat er gaat gebeuren als hij niet betaalt, is niet duidelijk. Mogelijk hangt de Amerikaan een celstraf boven het hoofd.

Tip de redactie