Esquire roept Achmed Akkabi (33) uit tot Best Geklede Man 2016

Acteur Achmed Akkabi is door het blad Esquire uitgeroepen tot de Best Geklede Man van 2016.

"Nu moet ik nog beter op mijn kleding letten", zegt de acteur tegen NU.nl. "Dit brengt een druk met zich mee. Ik had dit niet verwacht."

De lezers van het mannenblad verkozen acteur Akkabi boven presentator Jan Kooijman, gitarist Spike (Di-rect), ex-burgemeester Onno Hoes, rapper Akwasi en voormalig voetballer Ronald de Boer.

Hoofdredacteur Arno Kantelberg reikte donderdag de prijs uit tijdens een feestavond in Amsterdam.

Akkabi is bekend geworden met de televisieseries Het Huis Anubis en Moordvrouw. Ook speelde hij rollen in de films Alibi, Rabat en De President. In december is Akkabi te zien in de film Soof 2.

De titel Best Geklede Band ging naar Bruut, een jazz quartet uit Amsterdam. Advocaat Theo Hiddema kreeg een oeuvreprijs.

Druk

Voorafgaand aan de uitreiking zei Akkabi geen druk te voelen om zich goed te kleden door zijn nominatie. "Ik heb het te druk om die druk te ervaren. Ik ben veel aan het werk en vind het een mooie eer."

"Het is natuurlijk wel iets groots. Ik ben er wel trots op", legt de acteur uit. "Ik las het blad vroeger - en nu nog steeds - en zag daar de Best Geklede Man langskomen. Het is geweldig dat je dan zelf ineens genomineerd bent."

Volgens Akkabi kan zijn omgeving bij hem terecht als ze kledingadvies willen. "Ik weet niet of dat het juiste advies is. Er zijn mensen die dat veel beter kunnen dan dat ik dat kan. Maar als mensen hulp willen zal ik ze altijd adviseren, als dat gewenst is", aldus de 33-jarige acteur.

Het is de negentiende keer dat Esquire de prijs uitreikt. Akkabi sluit zich aan in de rij van eerdere winnaars als Ronnie Flex, Pim Fortuyn, Danny Vera, Thijs Römer en Johnny de Mol.

Jan Kooijman

Presentator en genomineerde Jan Kooijman (35) was afwezig donderdagavond. Eind oktober uitte hij kritiek op Esquire vanwege een artikel op hun website waarin types vrouwen werden beschreven "die iedere man moest hebben gehad".

"Als dit artikel staat voor hoe 'stijlvol' Esquire is naar vrouwen, is mijn boodschap: stem NIET op mij", aldus Kooijman destijds op Twitter. Kooijman zei toen al niet te komen naar de uitreiking.

Hoewel Esquire het artikel verwijderde en Kooijman persoonlijk benaderde, kwam de presentator donderdagavond niet opdagen. Toch heeft dit volgens hoofdredacteur Kantelberg niet te maken met het artikel op zijn website. "Ik heb hem na het artikel gebeld en toen is het bijgelegd. Hij zou gewoon komen, maar zegde af vanwege 'iets' in de privésfeer. Dat is jammer."

Lees meer over:

Facebook & Twitter

Facebook & Twitter
Volg het nieuws van NU.nl/Entertainment ook op Facebook en Twitter

NUwerk

Tip de redactie