Kraantje Pappie hoopt over vijf jaar twee kinderen te hebben

Kraantje Pappie hoopt over vijf jaar vader van twee kinderen te zijn. Daarnaast wil de rapper tegen die tijd een goedlopend boekingskantoor hebben.

In een interview met 3 Voor 12 zegt Alex van der Zouwen, zoals de rapper echt heet, dat hij niet zeker weet of hij over vijf jaar nog op het podium staat. "Als ik nog steeds muziek maak die ik oprecht vet vind. Ik probeer zo goed mogelijke producten te maken, maar uiteindelijk wil ik toch liever dat mensen zeggen dat ik een fijne vent was om mee te praten. Dan is alles goed, toch?"

Van der Zouwen zegt niet van jongs af aan de ambitie gehad te hebben om op het podium te staan. Toch wil hij voorlopig nog wel even doorgaan als artiest. "In essentie - dit gaat cliché klinken - omdat het voor mij nog steeds een uit de hand gelopen hobby is. Ik word vrolijk van die liedjes."

De hiphopartiest zegt het soms lastig te vinden om de verleiding van het uitgaan te weerstaan. "Vaak denk ik: ik was weer de oudste, Alex, nu is het afgelopen. Geef het twee weken, en dan sta ik er weer. Maar Kraantje Pappie is ook een serieus bedrijf en ik ben terug bij mijn jeugdliefde. Dat zijn drie dingen die tegenwoordig door elkaar lopen."

Relatie

Vier jaar geleden beëindigde Van der Zouwen zijn relatie, maar inmiddels is hij weer terug bij zijn toenmalige vriendin. "Ik leerde haar kennen twee maanden voor de Boulimia release, in 2009. Ze was way out of my league en al veel meer vrouw dan ik man was. Maar toen Waar Is Kraan? opblies ben ik die lul geweest die tegen haar zei: ik ga dit alleen moeten doen. Ik ben uiteindelijk met hangende pootjes terug gekomen."

Lees meer over:
Tip de redactie