Danny de Munk kon in puberjaren slecht omgaan met roem

Danny de Munk zegt dat hij in zijn puberteit niet goed met roem kon omgaan. "Je krijgt geen les in plotselinge roem. En hoe goed mijn ouders me ook begeleid hebben, ik kijk met gemengde gevoelens terug op die periode."

De Munk werd als tiener bekend door zijn hoofdrol in de film Ciske de Rat. De 46-jarige acteur zegt in de Vrouw dat jongens in zijn omgeving hem een "klootzak vonden" omdat hij door de film ineens beroemd was.

"Ik kon niet meer de stad in, want ik had altijd gezeik. En de meiden die me dan aanspraken, vond ik ook niets", aldus De Munk . "Ik was eigenlijk best een serieuze jongen. Ik zocht ook naar een meisje met wie ik een serieuze relatie kon hebben, maar die vond ik niet."

Inmiddels is hij al bijna twintig jaar getrouwd met zijn vrouw Jenny.

Succes

De Munk is binnenkort te zien in een nieuwe musical van Ciske de Rat. Toch legt hij uit bewust te zijn dat zijn succes ook voorbij kan gaan. "Ik geniet nu van het succes en dat ik lekker verdien, maar ik realiseer me heel goed dat het zomaar over kan zijn. Wij hebben het nu breder dan ik het vroeger als kind had.”

Toch gaat hij bewust om met geld. "Ik weet ook echt waar ik vandaan kom en wat onze normen en waarden zijn. Ik voel me bevoorrecht met wat ik nu heb. Ik wil altijd mijn onafhankelijkheid houden en woon daarom ook niet in een heel grote villa."

"Gezelligheid maak je op een vierkante meter, daar heb je geen paleis voor nodig", besluit De Munk.

Stoppen

In het AD zegt De Munk donderdag dat hij een leeftijd in zijn hoofd heeft waarop hij gaat stoppen met zijn werk. "Dat duurt niet lang meer. Financieel kan dat, ja. We hebben nooit buitensporige dingen gedaan."

"Daardoor kan ik over een jaar mijn bucketlist afwerken. Ik wil nog veel van de wereld zien. Las Vegas. Rusland. Hongkong. Tokyo. Ik wil walvissen zien. Het is niet zo dat mijn leven mislukt is als het allemaal niet gebeurt, maar ik vind het nu al heerlijk om die plannen te maken."

Lees meer over:
Tip de redactie