Lil' Kleine maakt kans op titel Dom Bontje 2016

Rappers Lil' Kleine en Boef behoren onder anderen dit jaar tot de genomineerden van de jaarlijkse internetverkiezing Dom Bontje. 

Ze nemen het op tegen oud-burgemeester Onno Hoes, acteur Everon Jackson Hooi, zanger Ralf Sanchez en de Nederlandse nertsenfokkers. Dat heeft de organisatie, dierenbeschermingsorganisatie Bont voor Dieren, woensdag bekendgemaakt.

De jaarlijkse Dom Bontje-verkiezing vraagt zoals altijd aandacht voor het dierenleed achter bont. "Wanneer we bekende Nederlanders wijzen op hun bont(kraag) blijkt soms dat zij er geen idee van hebben dat het bont dat zij dragen echt is", aldus directrice Nicole van Gemert.

"Het komt dan ook regelmatig voor dat ze door onze informatie besluiten geen bont meer te dragen. Indien ze dat niet doen en het slechte voorbeeld blijven geven, worden ze door ons genomineerd."

De verkiezing loopt tot 31 december. In januari wordt de winnaar bekendgemaakt. Vorig jaar ging ontwerper Mart Visser er met de titel vandoor. Andere winnaars zijn onder anderen koningin Máxima, prinses Beatrix, Gerard Joling, Fatima Moreira de Melo, Yolanthe Sneijder-Cabau en Sylvie Meis.

Lees meer over:
Tip de redactie