Rapper Taboo van Black Eyed Peas had teelbalkanker

Jaime Luis Gómez, vooral bekend onder zijn artiestennaam Taboo, heeft teelbalkanker overwonnen. Dat onthulde de rapper van The Black Eyed Peas woensdag in de tv-show The Doctors.

De ziekte werd min of meer per toeval ontdekt bij Taboo. De rapper had al jaren last van zijn rug nadat hij in het verleden zijn stuitje had gebroken. Toen de pijn erger werd in combinatie met griepachtige verschijnselen bracht hij een bezoek aan een arts. Die ontdekte na een reeks onderzoeken dat hij aan kanker leed.

Artsen maakten zich zorgen na de diagnose. De kanker was toen al uitgezaaid naar de lymfeklieren in de buik. Dokters vreesden dat de ziekte zich nog verder zou verspreiden. Taboo moest daarom een agressieve chemotherapie ondergaan en ook moest zijn rechter testikel verwijderd worden.

"Het voelde bij elkaar als een oorlog, een marteling en een nachtmerrie. Alles in een", zei Taboo over de chemo. De strijd was echter niet voor niets. "Ik ben weer kankervrij, dames en heren!"

Taboo hoopt door zijn verhaal te delen mensen aan te sporen vooral een arts op te zoeken wanneer ze langdurig ergens last van hebben.

Lees meer over:

Facebook & Twitter

Facebook & Twitter
Volg het nieuws van NU.nl/Entertainment ook op Facebook en Twitter

NUwerk

Tip de redactie