Kinderen Emile Ratelband en ex-vrouw Moon onder toezicht Kinderbescherming

De kinderen die Emile Ratelband met zijn ex-vrouw Moon kreeg, Royce en Emilio, komen onder toezicht van de Kinderbescherming. 

Dat bevestigen beide partijen aan het AD. Er wordt een gezinsvoogd aangesteld die beide ouders gaat begeleiden.

Ratelband, die al tijden in de clinch ligt met zijn ex, zegt opgelucht te zijn. "Na drieënhalf jaar is er eindelijk een oplossing. Er is nu zekerheid." Ook zijn advocaat, Carlo Liefting, is tevreden. "Er waren veel zorgen, maar vooral zorgen over de moeder. Nu moeten ze wel met elkaar gaan communiceren."

Volgens Liefting legt Moon zich echter niet neer bij de uitspraak. "Ze gaf aan nooit meer contact met Emile Ratelband te willen hebben. Ook de advocaat zei dat de moeder nooit meer om de tafel wil met hem."

Ratelband zei eerder dat zijn ex het "allemaal aan zichzelf te wijten heeft". Volgens hem zijn de omstandigheden waarin hun kinderen leven "verre van acceptabel".

In een rapport dat de Kinderbescherming opstelde was onder meer te lezen dat Ratelband zijn zoon op blote voeten over hete kolen liet lopen. Ratelband liet weten daar geen kwaad in te zien. "Waarom niet? Mijn zoon was daarbij. Ik had een seminar in Tilburg. Hij zag daar tweehonderd mensen over het vuur lopen en zijn vader ook. En toen hebben we samen over het vuur gelopen."

Ratelband trouwde in 2007 met Moon, waarna het stel meerdere keren uit elkaar ging en weer bij elkaar kwam.

Lees meer over:

Facebook & Twitter

Facebook & Twitter
Volg het nieuws van NU.nl/Entertainment ook op Facebook en Twitter

NUwerk

Tip de redactie