Advocaat Fernando Ricksen spreekt van 'juridische martelgang'

Voormalig voetballer Fernando Ricksen wil van zijn ex-vrouw Graciela l'Ami weten waar hun vermogen is gebleven dat na hun scheiding in 2009 nog moet worden verdeeld. Zijn advocaat spreekt van een juridische martelgang.

Advocat Ivo Sigmond laat dinsdag in de rechtbank weten dat alle bekende rekeningen zijn leeggehaald en dat het Ricksen een raadsel is hoeveel geld er nog is. De ex-voetballer vreest dat zijn deel van het geld wordt opgemaakt door zijn ex.

''Er is totale onzekerheid", aldus Sigmond. ''Straks hebben we tot de Hoge Raad geprocedeerd en is er niets meer." 

Gesloten deuren

Volgens Ricksen, die lijdt aan de dodelijke ziekte ALS, schuift de vrouw het geld van rekening naar rekening om het uit zijn zicht te houden. Dinsdag eiste zijn advocaat voor de rechtbank in Alkmaar toegang tot het geld. Dat gebeurde op verzoek van L'Ami achter gesloten deuren.

Ricksen en L'Ami vechten al jarenlang een verbeten juridische strijd uit om het gemeenschappelijke vermogen van ruim 950.000 euro. Rechtbank en gerechtshof hebben al aangegeven hoe het geld moet worden verdeeld, maar L'Ami is tegen de uitspraak van het hof in cassatie gegaan. De procedure bij de Hoge Raad loopt nog.

Lees meer over:
Tip de redactie