Angela Schijf en haar man Tom van Landuyt hebben besloten te stoppen met hun toneelstuk Kreutzersonate in België toen bleek dat tegenspeler Nikolaas Kende gevoelens had ontwikkeld voor de actrice.

"Hij kreeg gevoelens voor mij", vertelde Schijf in RTL Late Night over de "onhoudbare situatie". "We stonden met twee koppels op het toneel en dat was niet fijn. Je staat met je ziel open als je speelt en dat is iets heel gevoeligs. Je moet daarvoor echt op één lijn zitten en dat zatenwe niet meer. Dus wij zijn naar Nederland gegaan en hebben dat met nieuwe muzikanten gedaan."

De Vlaamse muzikanten Jolente De Maeyer en Nikolaas Kende stapten daarop naar de rechter, die besloot dat Schijf en Van Landuyt de voorstelling na dit jaar niet meer op mogen voeren.

De Maeyer en Kende zouden een deel van de muziek die in de voorstelling te horen is, hebben samengesteld. Die muziek mag nu al geen deel meer uitmaken van het stuk. Naastdeburen, het theaterhuis van Schijf en Van Landuyt, ging in beroep tegen het besluit van de rechter.