Ryan Reynolds wil niet meer oppervlakkig zijn

Ryan Reynolds is veel meer tevreden met zichzelf dan hij een aantal jaar geleden was.

De 40-jarige acteur is minder bang om 'zijn ware ik' te laten zien, vertelt hij in een gesprek met GQ.

"Ik wilde nooit teveel van mezelf prijsgeven", aldus Reynolds. "Je kan iets zeggen dat óf je totale onwetendheid over welk onderwerp dan ook laat zien óf dat verkeerd kan worden opgevat. Als dat gebeurde, besloot ik om alleen grappen te maken en heel oppervlakkig over het onderwerp te vertellen."

"Maar inmiddels heb ik geaccepteerd dat ik slim, grappig én een idioot ben. Dat was vijf, vier, misschien wel drie jaar geleden nog heel anders."

Angstig

De Deadpool-acteur vertelt dat hij voor elk optreden in een belangrijke talkshow een lijstje maakt met dingen die hij ter sprake wil brengen. "Ik scheet in mijn broek als ik bij David Letterman te gast was. Je wil dan wel goed voorbereid zijn."

Ook rondom de opnames van Deadpool had Reynolds last van angstaanvallen. "Alle aandacht viel me zwaar. Ik had continu het gevoel alsof ik op een zeilboot zat die werd getroffen door een enorme rukwind. Het hield maar niet op."

"Ik had last van een zenuwinzinking en was letterlijk aan het schudden. Ik ging naar de huisarts, omdat ik bang was dat ik aan een neurologische aandoening leed. Elke dokter die ik zag, zei dat het om angstaanvallen ging." 

Inmiddels voelt de acteur zich veel beter. "Ondanks die paar angstige momenten die ik heb meegemaakt, gaat het prima. Al zal ik niet zeggen dat ik veel gelukkiger ben dan toen ik nog in mijn kleine appartementje in Hollywood woonde."

Lees meer over:
Tip de redactie