Roxeanne Hazes heeft 'altijd wel' zelfspot gehad

Roxeanne Hazes (23) heeft haar hele leven wel zelfspot gehad. Volgens de zangeres is dat een belangrijke eigenschap om een fijn leven te leiden.

"Ik neem het allemaal niet zo serieus", vertelt de dochter van André Hazes in gesprek met NU.nl. De zangeres is donderdagavond vanaf 22.00 uur te zien in Celebrity Stand-up op Comedy Central.

Voor het programma heeft ze veel gebruik gemaakt van zelfspot. "Ik ben steviger dan ik zou moeten zijn, ik weet dat ik geen conditie heb, dat ik een buikje heb, maar ik schaam mij daar niet voor. Ik kan daar grappig over doen. Het is voor het publiek een goede manier om mij te leren kennen. Ik kreeg van de meeste mensen positieve reacties."

"Het is echter niet zo dat ik op 16-jarige leeftijd ook zoveel zelfspot had. Ik maakte me toen wel heel druk om mijn lichaam. Dat vind ik wel logisch, aangezien je een puber bent. Al weet ik dat ik nog steeds jong ben, hoor."

Open

Mede doordat Hazes zich niet te veel aantrekt van wat mensen vinden, voelt ze geen moeite om open te zijn. "Als je eenmaal met de tekstschrijvers (van het programma, red.) gaat zitten ga je wel los. Ik trek wel een grens: grapjes over mijn vader, moeder of mijn broertje zijn niet welkom. Ik doe het alleen als het een positief effect op mij heeft."

De 23-jarige zangeres doelt onder andere op het feit dat ze geen contact meer heeft met haar broertje, André Hazes jr.. "Er zijn dingetjes geweest, maar daar wil ik geen grapjes over maken. Ik vind dat simpelweg niet chique. Je mag een beetje flauw zijn, maar je moet het niet teveel aandikken. Ik moet vooral mijzelf in de zeik nemen."

Deelname

Dat Hazes zichzelf in het programma belachelijk mag maken, is voor haar een belangrijke reden geweest om mee te doen aan het programma.

"Ik krijg veel aanvragen binnen van verschillende programma's. Vaak heb ik het gevoel dat je dan op een lijstje staat waarbij de programmamakers denken dat je gemakkelijk 'ja' zegt. Dat klinkt raar, maar er zijn mensen die niet meer zoveel te doen hebben."

"Mensen hebben bij mij vaak het idee dat ik weinig te doen heb, maar ik heb het momenteel heel druk. Ik ben muziek aan het maken, aan het optreden, ga zo maar door. Daarom werk ik niet vaak mee aan dit soort programma's."

"Dit keer was ik echter gelijk enthousiast, omdat ik hiervoor buiten mijn comfortzone moet gaan. Dat trok mij over de streep."

Lees meer over:

Facebook & Twitter

Facebook & Twitter
Volg het nieuws van NU.nl/Entertainment ook op Facebook en Twitter

NUwerk

Tip de redactie