Kinderloosheid is 'geen onderwerp meer' voor Halina Reijn

Halina Reijn is niet meer bezig met haar ongewilde kinderloosheid. De actrice wil zich de komende tijd vooral focussen op haar werk.

"Ik vind het hartstikke fijn dat die discussie een functie heeft gehad, maar het is voor mij geen onderwerp meer", vertelt de 41-jarige Reijn in een gesprek met Viva.

"Nu denk ik: ik ben vooral actrice, dus kunnen we ons daar weer op focussen? Ik heb het zelf goed kunnen verwerken. Niet dat ik nu uitsluit dat ik me ooit nog ga voortplanten. Maar ik ben tot de conclusie gekomen dat ik niet in mijn eentje een kind wil en ook niet ten koste van alles."

In maart 2017 beginnen in Londen de repetities voor Obsession, het theaterstuk waarin de actrice samen met onder meer Jude Law te zien is. "De komende anderhalf jaar is mijn schema zo druk - en dit project in Londen is iets waar ik volledig voor wil gaan - dat het puur praktisch gezien voorlopig niet aan de orde is in mijn leven."

"En ook dat betekent weer iets. Want als ik had gevoeld 'ik moet nu een baby', dan was ik dáárvoor gegaan. Ik ken vrouwen die dat in hun hele lijf voelden, dan is er voor niets anders ruimte - bij mij is dat blijkbaar niet zo."

Geschrokken

Reijn vertelt dat ze wel schrok toen haar beste vriendin Carice van Houten haar vertelde dat zij zwanger was. "Natuurlijk moest ik keihard huilen van blijdschap, maar tegelijkertijd dacht ik: o nee, dan ga ik je kwijtraken. Al wist ik dat zij helemaal niet het type is dat dan helemaal verdwijnt, totaal niet. We hebben meer contact dan ooit en ik ben blij voor haar, dit is iets wat ze zó graag wilde. Maar het is absoluut niet zo dat ik denk: ik moet dit nu ook. Helemaal niet."

Tip de redactie