Sanne Vogel vindt zichzelf belangrijker dan voorheen

Actrice en regisseuse Sanne Vogel vindt zichzelf belangrijker dan voorheen.

Dit zegt ze in een interview met Viva. "Ik vind nu dat mijn eigen leven, mijn geluk en welzijn, er ook mag zijn. Ik kan nog steeds af en toe wakker liggen en denken: oh my god, straks heb ik nooit meer werk en kan ik mijn hypotheek niet meer betalen!"

Ze legt uit dat ze dit door haar hoogsensitiviteit beter een plek kan geven. "Ik weet dat hoogsensitieve mensen er langer en dieper over nadenken. Dat besef maakt het al makkelijker om ermee om te gaan."

Ze vertelt dat ze met een psycholoog werkt die gespecialiseerd is in hoogsensitiviteit. "Ik leer nu om te zeggen: 'Het is genoeg voor mij, hier ligt mijn grens. Doe wat jullie willen, maar ik ga naar huis.'"

Kneuterig

Ook haar relatie met de zes jaar jongere Melchior Schimmel komt aan bod. "In het afgelopen jaar heb ik best veel gedaan voor andere mensen, nu is het tijd om ook een beetje aan mezelf te denken. Melchior helpt me daarbij. We doen superveel leuke dingen: een weekend naar Barcelona, drie dagen lang een bootje huren, met z’n tweetjes naar de Fashion Week in Parijs. Hij komt bij me wonen, dus we zijn ook bezig met allerlei huiselijke dingen: opruimen, kastjes kopen, inkopen doen op de markt. Lekker kneuterig!”

"Toen we vorig jaar een relatie kregen, studeerde hij nog en ging hij elk weekend uit. Dat is inmiddels minder geworden, omdat we het liefst de hele tijd bij elkaar willen zijn. We zijn een soort Jut en Jul. Door mij wordt hij denk ik iets sneller volwassen, ik leer door hem meer te genieten.”

Lees meer over:
Tip de redactie