Actrice Isa Hoes omarmt het ouder worden en voelt zich bevrijd

Isa Hoes (49) omarmt haar leeftijd en is minder met haar uiterlijk bezig. Samen met Medina Schuurman (47) schreef ze een boek over de overgang en de bevrijding die ze voelen.

Dit zegt zij in een interview met het AD. Hoes: "Ik vind het niet meer zo sexy om met mijn uiterlijk bezig te zijn."

Schuurman vervolgt: "Je bent de afgelopen tijd haast kinderlijk blij. Dat komt als die ballast van je af valt. Je hoéft niet meer de strakste te zijn.''

Het tweetal beschrijft in hun boek alles dat met de overgang te maken heeft. Schuurman: "Het is niet sexy de overgang. Maar: ik vind het wel heel belangrijk om te weten wat ons te wachten staat."

"Het probleem is dat dit niet wordt gezien als iets moois", vult Hoes haar aan. "Je bent na de overgang geen oude vrouw die met pensioen gaat en wordt afgeschreven. We staan nog aan het begin van alles.''

Aftakeling

Ze vertellen dat ze het hoofdstuk over de aftakeling het vervelendste hoofdstuk vonden om te maken. Hoes: "Ik werd er misselijk van."

Ze zien ouder worden nog steeds als iets 'zwaar kuts'. Hoes: "Ik hoor nog steeds die stem: je bent lelijk, dik. Een van de experts zei dat ik last had van muppets in mijn hoofd. Dat wist ik ergens wel, maar het is goed om dat nog eens te horen. Het blijft een eeuwige strijd, maar inmiddels vereenzelvig ik me er niet meer mee."

Lees meer over:
Tip de redactie