Bill Cosby wil doorgaan met werken bij vrijspraak

Bill Cosby denkt dat hij zijn carrière kan hervatten als hij wordt vrijgesproken van seksueel misbruik.

Dat blijkt uit een verklaring van de 79-jarige komiek die zijn advocaat vrijdag openbaarde, meldt Variety.

Cosby is in de staat Massachusetts aangeklaagd door zeven vrouwen die hij zou hebben gedrogeerd en misbruikt. Hierop klaagde hij hen aan wegens smaad.

Hij liet in december 2015 weten dat 'zijn eervolle nalatenschap en reputatie' door hun aanklacht is aangetast. Cosby eist daarom een financiële compensatie voor het werk dat hij door de aanklacht en de daarop volgende imagoschade is misgelopen.

Verdiensten

Als onderdeel van de procesvoering vragen de aanklagers zakelijke informatie van Cosby, waaronder zijn verdiensten. Echter willen de acteur en zijn advocaat dat niet dat naar buiten wordt gebracht hoeveel hij verdient en hoeveel geld hij is misgelopen.

De eisers reageerden hierop dat Cosby geen gegronde reden heeft om deze informatie verborgen te houden, omdat hij 'geen bestaande danwel toekomstige carrière' heeft.

"Wanneer meneer Cosby wordt vrijgesproken van de beschuldigingen, verwacht hij zijn carrière te vervolgen", laat zijn advocaat weten. "We kunnen echter de vrijgegeven informatie dan niet meer terugdraaien. Ook als hij wordt vrijgesproken, kan deze informatie ten onrechte zijn kans op werk en heronderhandelingen in de weg staan."

Cosby wordt in totaal door meer dan vijftig vrouwen aangeklaagd wegens seksueel misbruik. 5 juni 2017 zal de rechtszaak plaatsvinden.

Lees meer over:
Tip de redactie