Henny Huisman zegt het gevoel te hebben niets te kunnen. Dat vertelt hij bij het RTL4-programma Chantal Blijft Slapen.

"Het enige wat ik in mezelf waardeer is mijn doorzettingsvermogen. Dat is heel groot bij mij, een ander was al lang afgehaakt. En ik heb bewijsdrang", zegt de 65-jarige Huisman. "Ik heb niet veel zelfvertrouwen. Ik overschreeuw het altijd een beetje."

De presentator wist in de tijd dat hij de Soundmixshow presenteerde wekelijks miljoenen kijkers te boeien. Toch ging dat volgens hem niet zomaar. "In het begin heb ik alle omroepen aangeschreven. Op een bandje dat ik naar Veronica had gestuurd stond 'kut'."

"Ik was een uur te vroeg met mijn bandje ophalen en toen hadden ze het briefje er nog niet afgehaald", legt Huisman uit.

Formats

De laatste jaren probeert Huisman met nieuwe formats op televisie te komen. Tegen Chantal Janzen vertelt hij voor zijn gevoel nog niet klaar te zijn. "Ik ben altijd met ideëen bezig: mijn werk is nooit mijn werk geweest. Het vergaderen en tientallen filmpjes maken vind ik heerlijk."

Huisman won tijdens zijn carrière tientallen prijzen, waaronder twee keer een Gouden Televizierring. Dit jaar maakte hij bij SBS6 het programma Surprise, Surprise.