Lies Visschedijk ziet de dood van haar echtgenoot Marc van Uchelen, die in 2013 uit het leven stapte, mede als haar fout. "Ik zie dat als gezamenlijk falen."

"Iedereen roept dan: 'Nee, dat is helemaal niet waar, want hoe kan je dat nou zeggen, het was zijn eigen beslissing!' Ja, natuurlijk was het zijn eigen beslissing, maar toch stond ik erbij en keek ik ernaar", vertelt de 42-jarige actrice in gesprek met JAN Magazine.

Visschedijk benadrukt dat ze onderdeel uitmaakt van het verhaal van haar echtgenoot. "Het is ook mijn verhaal. En hoe je het ook wendt of keert, ook ik heb het laten gebeuren. Ik heb de situatie niet goed ingeschat. Misschien was ik te veel met mezelf bezig, met mijn eigen dingen, misschien wilde ik net doen of het wel meeviel met de problemen."

Ontglippen

"Dat je er gewoon zo tabak van hebt, dat je maar even doet alsof het er allemaal niet is. En dan ontglipt iemand je. Het verschrikkelijke is dat die ander er ook nooit meer op terug kan komen. Nooit meer kan zeggen: 'Ah sorry, wat stom van me, ik zag het helemaal niet meer zitten, maar nu ben ik tot het inzicht gekomen dat alle kloteperiodes voorbijgaan!' Het is zo erg dat we dat niet samen door kunnen maken, dat hij dat nu niet kan zeggen. Het is zo raar dat iemand volledig verdwijnt."

Visschedijk kreeg met Van Uchelen twee zonen.