Dat Amy Schumer naar Spanje zou verhuizen als Donald Trump tot president zou worden gekozen, was een grap. Dat zegt Schumer nu de Republikein daadwerkelijk is verkozen.

Op Instagram liet Schumer woensdag weten dat ze niet van plan is de Verenigde Staten te verlaten. Ze vindt dat landgenoten die dat wel doen 'even verwerpelijk als de mensen die hebben gekozen voor deze racistische, homofobe, openlijk respectloze vrouwenmisbruiker'.

Schumer schreef dat haar hart 'in een miljoen stukjes' gebroken is na de verkiezingsuitslag. Ze plaatste er een foto van Donald Trump bij waarbij een quote is te lezen waarin hij Republikeinen dom noemt. Die uitspraak deed hij nooit, wat Schumer aan het eind van haar betoog erkent. 'Ik weet dat de quote nep is maar dat maakt niet uit'.

Schumer deed de emigratie-uitspraak in september in een interview met de BBC. 'Mijn act zou aangepast moeten worden, want ik zou Spaans moeten praten omdat ik naar Spanje verhuis', antwoordde ze op de vraag wat ze zou doen als Trump de presidentsverkiezing zou winnen.