Charlize Theron vindt niet dat er sprake is van leeftijdsdiscriminatie van vrouwen in Hollywood. De 41-jarige actrice zegt momenteel veel meer werk te hebben dan toen ze jonger was.

"Nu ik 41 ben, heb ik veel meer werk dan twintig jaar geleden. Ik geniet er ook veel meer van. Al de vrouwen die ik ken, zeggen hetzelfde. Het is tijd om een eind aan dit clichébeeld te maken", zegt Theron in de Italiaanse Vanity Fair.

De actrice stelt het niet op prijs wanneer mensen met dergelijke vooroordelen over Hollywood praten. In plaats daarvan zou ze liever zien dat vrouwen met een positief zelfbeeld naar hun eigen lichaam gaan kijken.

 "Hoe kan ik bang zijn van iets dat zo natuurlijk is? Ouder worden is onderdeel van ons leven. Daar kunnen we niet aan ontkomen", aldus de actrice. Theron hecht dan ook meer waarde aan de wijsheid die ze over de jaren heeft kunnen vergaren dan aan een rimpel meer of minder.

Ongelijkheid

Theron gaat ook in op de ongelijkheid tussen mannen en vrouwen in de filmindustrie. Acteurs krijgen doorgaans veel meer betaald dan actrices.

"Films zijn slechts een reflectie van de samenleving. Het echte probleem is daar te vinden. Het probleem rond ongelijkheid tussen mannen en vrouwen in Hollywood is niets in vergelijking met hetzelfde probleem in de maatschappij", stelt de actrice.