Rick Ross heeft gereageerd op de uitgelekte documenten waarin staat dat de rapper ruim vijf miljoen euro is verschuldigd aan de belastingdienst.

“Ik ben me volledig bewust van mijn lopende transacties met de belastingdienst", laat Ross weten in een verklaring, die wordt gemeld door Rolling Stone.  

"Het probleem ontstond na een verkeerd ingevuld belastingformulier voor het jaar 2012 door mijn vorige boekhouder. Mijn nieuwe team boekhouders heeft dit formulier gecorrigeerd. Iedereen die weleens te maken heeft gehad met de belastingdienst, weet dat dit niet gelijk geregeld is. Ik kan je ervan verzekeren dat we nauw samenwerken met de belastingdienst om binnenkort met een goede oplossing te komen." 

Financieel succes

"Ik heb het geluk dat ik veel financieel succes heb gekend dankzij mijn muziekcarrière en mijn zakelijke ondernemingen", vervolgt de rapper. "Bij zulk succes komen ook veel financiële verantwoordelijkheden kijken. Als artiesten zijn we gezegend om veel geld te verdienen, maar net als iedereen zijn we ook verantwoordelijk om hier belasting over te betalen."

De belastingdienst concludeerde dat de 40-jarige Ross alleen al in het jaar 2012 een schuld had opgebouwd van meer dan 4,6 miljoen dollar, bleek uit documenten die TMZ dinsdag publiceerde.