Hoewel de Britse prins Harry naar alle waarschijnlijkheid een relatie heeft met Suits-actrice Meghan Markle, heeft hij afgelopen zomer ook een aantal afspraakjes gehad met het Britse model Sarah Ann Macklin (27).

Dat vertellen vrienden van het model aan Daily Mail. Volgens hen was de prins op dat moment al enige tijd samen met Markle. Het is niet duidelijk of zij op de hoogte was van de afspraakjes met het model.

De Brit ontmoette Macklin op een feestje, waarna er snel telefoonnummers uitgewisseld werden. De twee hebben toen een aantal afspraakjes gehad, maar in augustus besloot Harry het model niet meer op te zoeken. Sindsdien begon de prins steeds vaker met Markle af te spreken.

Ontmoeting

Prins Harry en zijn vermeende huidige vriendin Markle leerden elkaar kennen in Toronto, waar de prins aanwezig was bij de lancering van de Invictus Games. Markle is na het evenement meerdere keren in Londen geweest. Ook is ze de prins gaan volgen op sociale media.

De actrice deelde bovendien een foto op Instagram van Buckingham Palace, waar ze vrienden van Harry zou hebben ontmoet. Daarnaast werd ze gezien in het voor royals gereserveerde vak bij tennistoernooi Wimbledon.

Zowel Markle als de prins verrichten veel vrijwilligerswerk. De prins verbleef dit jaar drie weken in Malawi, waar hij meewerkte aan de verhuizing van ruim 250 olifanten. De Amerikaanse actrice bezocht ook het Afrikaanse continent in haar rol als advocaat bij de Verenigde Naties voor gelijke rechten voor vrouwen. Ze bezocht in Ghana onder meer een vluchtelingenkamp en sprak met vrouwelijke parlementsleden.

Relatie

In een eerder interview met de Sunday Times liet de prins weten dat hij wil wachten met het naar buiten brengen van een eventuele relatie, totdat zeker is dat de twee het goed met elkaar kunnen vinden. "Want een invasie in haar privéleven gaat ongetwijfeld gebeuren."

Prins Harry had eerder relaties met Chelsy Davy en Cressida Bonas. Markle was eerder getrouwd met filmproducent Trevor Engelson. In 2013 scheidde ze van hem.