De onderhandelingen tussen Mariah Carey en haar ex-verloofde James Packer over de afhandeling van hun breuk zijn afgeketst. 

De zangeres weigert genoegen te nemen met 6 miljoen dollar (ruim 5,4 miljoen euro) per jaar, meldt TMZ.

Carey wijst het aanbod van de hand omdat het "smakeloos en beledigend" zou zijn. Ze houdt vast aan de eis dat haar voormalige geliefde 50 miljoen dollar (bijna 45 miljoen euro) betaalt, ook al is het nooit tot een officieel huwelijk gekomen.

De zangeres en de Australische miljardair stelden volgens de Amerikaanse entertainmentsite bizarre huwelijkse voorwaarden op. Zo zou Carey 50 miljoen dollar krijgen voor elk jaar dat ze Packers echtgenote was. Ook zou hij kleding voor haar kopen, haar een ongelimiteerde creditcard ter beschikking stellen en een privéjet vrijhouden voor Carey, de kinderen en de oppassen.

Bonje

Nu de verloving is verbroken en het huwelijk van de baan is, meent Carey dat ze alsnog recht heeft op het geld dat haar in het vooruitzicht was gesteld.

In januari maakten de popster en de zakenman hun verloving bekend. Tijdens een vakantie in Griekenland, twee maanden geleden, kregen ze echter bonje en werd het huwelijk afgeblazen.

Carey vindt dat ze veel kosten heeft gemaakt voor haar ex. Zo is ze met haar twee kinderen Monroe en Moroccan, die ze kreeg met komiek Nick Cannon, van New York naar Los Angeles verhuisd. Ook zegt ze zo getraumatiseerd te zijn door de breuk dat ze haar Zuid-Amerikaanse tournee heeft moeten afzeggen.