Handbalster Tess Wester merkte begin oktober dat ze regelmatig herkend wordt door mensen. Ze ging naar de viering van Alkmaar Ontzet, maar kwam teleurgesteld thuis.

"Het was donker en ik ging normaal gekleed; niemand die mij zou herkennen! Maar we waren de stad nog niet in of het begon al met foto- en handtekeningenjagers", vertelt de 23-jarige handbalster aan Metro.

Na verloop van tijd begon Wester het vervelend te vinden. "Ik voelde me de hele tijd bekeken, dat is geen prettig gevoel. Erg ongemakkelijk allemaal. Op die manier kun je niet normaal een kroeg in. We waren snel weer thuis."

De handbalster die tijdens de Olympische Spelen in Rio de halve finale haalde met haar team, wil niet klagen. In Duitsland, waar ze werkt, wordt ze niet zo vaak herkend. "Ik ben zo'n vier keer in Nederland om met Oranje te trainen. Dan vind ik het prima om op de foto te gaan en handtekeningen uit te delen. Maar ik moet er echt niet aan denken om dat elke dag te doen."

"Aan de ene kant is de aandacht heel leuk, het is tenslotte ook goed voor mijn sport. Maar aan de andere kant is het gewoon niet leuk om in Nederland Tess Wester te zijn. Ik hou er gewoon van om lekker anoniem door het leven te gaan."