Zanger Wolter Kroes vergat, doordat hij vaak van huis was voor optredens, vroeger wel eens dat hij kinderen had. Tess, de vrouw van Kroes, maakte hem hierop attent.

"Ik was toen altijd weg. Tess maakte me erop attent: 'Je hebt je kinderen ook nog. Je kunt ze niet altijd bij je moeder dumpen. Je bent ook nog vader'. Dat was te gek", zegt Kroes in zijn Sterren.nl Special op NPO 1.

Door drukte van Kroes in het begin van zijn carrière leidde tot een breuk tussen hem en zijn toenmalige vriendin, waarmee hij twee kinderen heeft. "Je vergeet de situatie thuis een beetje. Maar als de situatie thuis helemaal goed zou zijn geweest, dan had de relatie het ook wel gered."

Zijn huidige vrouw Tess zorgde voor een keerpunt bij Kroes. "Ik ben voor mijn gevoel wel een tijdje eenzaam geweest, terwijl ik dat niet was", legt de 47-jarige zanger uit.

Twijfel

Kroes twijfelde soms over wat hij had bereikt. "Als ik dan alleen op mijn bankstelletje lag in Westzaan en naar de televisie keek, dacht ik wel: 'Hoe oud ben ik? Wat heb ik nu bereikt?' Ik had geen gezin en kinderen mee om me heen."

"Toen ik verkering met Tess kreeg, voelde ik me weer helemaal happy. Tess heeft ervoor gezorgd dat de kinderen (uit zijn vorige relatie, red.) veel vaker bij me kwamen. Ik was zielsgelukkig dat ze erbij kwam", besluit de Viva Hollandia-zanger.

De special met Kroes is zaterdagavond om 17.00 uur te zien op NPO 1.