Wolter Kroes leefde dankzij zijn succes jarenlang in een andere wereld. De zanger heeft lange tijd het gevoel gehad dat hij geleefd werd.

"Ik sprong op een trein die ook niet meer stopte. Ik werd geleefd, je zei nooit 'nee' tegen een optreden omdat je bang was dat ze je niet meer zouden vragen. Dan verlies je je privéleven ook uit het oog, met als gevolg dat het er thuis een stuk minder gezellig op werd. Om het zo maar even te noemen", vertelt de zanger in De Telegraaf

"Ik heb er een prijs voor betaald", aldus Kroes, die zijn relatie zag stranden en veel vrienden verloor.

"Ik ben bijna tien jaar getrouwd met Tessa, maar een groot deel van de mensen die toen op mijn bruiloft waren maken nu geen deel meer uit van mijn vriendenkring. Ja, hoe komt dat? Druk, je gaat niet naar verjaardagsfeestjes en je sociale leven schiet erbij in. Het wordt je verweten dat je nooit zomaar eens bij iemand aanwaait. Dat het altijd om jou draait."

Succes

"Op dat moment leefde ik in een totaal andere wereld", vervolgt Kroes. "Natuurlijk, als ik eerlijk ben moet ik toegeven dat ik het succes ook wel erg najoeg. Maar de kans die er ineens was, die moest ik pakken."

Nu weet de zanger zijn gezins- en artiestenleven beter met elkaar te combineren. Al is dat voornamelijk te danken aan zijn vrouw. "Zij weet ermee om te gaan. Ze begrijpt me en gunt me ook m’n carrière. Als je samen sterk bent hou je dat vol."