Katja Schuurman wordt misselijk van de vraag of ze heeft nagedacht over haar uitvaart. "Nee, vanzelfsprekend niet. Ik ga niet dood", zegt de presentatrice in gesprek met Reporters Online. 

"Dat ik eeuwig blijf leven is een hoop en een verlangen van mij", aldus de 41-jarige Schuurman. 

In een eerder interview vertelde ze op een wachtlijst te staan als testpersoon voor een onsterfelijkheidspil. De presentatrice komt woensdag met een eenmalig tijdschrift over de dood. 

Schuurman gaat het onderwerp eigenlijk liever uit de weg. "Ik heb er een uitzonderlijk grote angst voor. Ik kan alleen maar ontspannen leven als ik denk te weten dat ik nooit dood ga." Daarom vond ze het spannend om voor het tijdschrift gesprekken over de dood te voeren. 

Invriezen

Na haar gesprekken heeft Schuurman overwogen zichzelf na haar dood in te laten vriezen. "Nee heb je, ja kun je krijgen. Als je begraven wordt of je laat cremeren, weet je zeker dat je niet meer tot leven kan worden gewekt."

Als Schuurman besluit zich te laten invriezen, wil ze haar geliefden en dochter overtuigen hetzelfde te doen. "Daarnaast maak ik makkelijk contacten, dus tegen de tijd dat ik dan zou worden opgewekt, vrees ik niet voor eenzaamheid."