De Britse prins Harry en Meghan Markle zetten naar verluidt vaart achter hun vermeende relatie. De prins zou de Suits-actrice al hebben voorgesteld aan zijn vader prins Charles.

Dat meldt People dinsdag. Ingewijden zeggen tegen het blad dat een verloving in de nabije toekomst niet ondenkbaar is. "Dat is zeker een mogelijkheid", zegt een vriend van prins Harry. "Het is vrij serieus, dus we zullen zien."

De twee zouden nu twee maanden met elkaar aan het afspreken zijn. Of prins Harry (32) en de Suits-actrice (35) werkelijk een relatie hebben, blijft afwachten.

Het Britse koningshuis wil geen 'privé-mededelingen' doen en ook woordvoerders van Markle hebben nog niet gereageerd.

Toronto

De twee leerden elkaar kennen in Toronto, waar de prins aanwezig was bij de lancering van de Invictus Games. Markle is na het evenement meerdere keren in Londen geweest. Ook is ze de prins gaan volgen op sociale media.

De actrice deelde bovendien een foto op Instagram van Buckingham Palace, waar ze vrienden van Harry zou hebben ontmoet. Daarnaast werd ze gezien in het voor royals gereserveerde vak bij tennistoernooi Wimbledon.

Zowel Markle als de prins verrichten veel vrijwilligerswerk. De prins verbleef dit jaar drie weken in Malawi, waar hij meewerkte aan de verhuizing van ruim 250 olifanten. De Amerikaanse actrice bezocht ook het Afrikaanse continent in haar rol als advocaat bij de Verenigde Naties voor gelijke rechten voor vrouwen. Ze bezocht in Ghana onder meer een vluchtelingenkamp en sprak met vrouwelijke parlementsleden.

Relatie

In een eerder interview met de Sunday Times liet de prins weten dat hij wil wachten met het naar buiten brengen van een eventuele relatie, totdat zeker is dat de twee het goed met elkaar kunnen vinden. "Want een invasie in haar privéleven gaat ongetwijfeld gebeuren."

Prins Harry had eerder relaties met Chelsy Davy en Cressida Bonas. Markle was eerder getrouwd met filmproducent Trevor Engelson. In 2013 scheidde ze van hem.