Badr Hari voelt zich fijn in Nederland. De kickbokser heeft niet de behoefte om de publieke opinie over hem te veranderen. "Ik vind dat ik het goed doe op dit moment", zegt Hari tegen NU.nl.

"Ik moet je eerlijk zeggen, ik merk niet dat mensen een bepaald beeld van me hebben. Niet in het dagelijks leven in ieder geval. Niet in de sportschool, niet bij de groenteboer. Hoe dat komt? Misschien omdat ik een persoon ben die van binnen anders in elkaar steekt dan mensen op basis van mijn buitenkant denken."

De Nederlands-Marokkaanse kickbokser is woonachtig in Marokko, maar verblijft op dit moment in Nederland om zich voor te bereiden op een gevecht tegen de Nederlander Rico Verhoeven, dat op 10 december plaatsvindt in het Duitse Oberhausen.

"Mijn voorbereiding gaat supergoed, mensen zijn aardig voor me. Ik kan me geen betere plek voorstellen."

Video: Badr Hari vindt dat hij het goed doet op dit moment

'Bewogen leven'

Hari werd in oktober 2015 in hoger beroep tot 24 maanden celstraf veroordeeld voor een reeks mishandelingen in het Amsterdamse uitgaansleven. Hij werd onder meer schuldig bevonden aan de zware mishandeling van zakenman Koen Everink.

De beroepsvechter, die recentelijk voor de tweede keer vader werd, laat zich echter niet afleiden door meningen die mensen op basis van gebeurtenissen in zijn privéleven hebben gevormd.

"Natuurlijk heb ik een bewogen leven. Maar ik durf te zeggen dat iedereen dat op zijn eigen manier heeft. Ik word een dagje ouder en word met de dag volwassener. Ik denk dat we allemaal leren. Ik voel me goed en kan me goed concentreren. Ik voel me fijn in Nederland. Ondanks dat ik me meer Marokkaan dan Nederlander voel, heb ik het altijd leuk hier."